pestki_moreli

#45#TabelaZdrowiaTF

ALE RAJ

Opakowanie: 500 g

Cena: 17,50 zł

JĄDRA PESTKI MORELI – MIGDAŁY SŁODKIE

Charakterystyka:

Jądra pestek moreli (zarówno słodkie, jak i gorzkie) są najbardziej zasobnym źródłem witaminy B17 (znanej w literaturze fachowej jako amigdalina). Dostarczają także wiele minerałów, a w szczególności magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem witaminy B15 (kwas pangamowy) i kwasu salicylowego, który wykazuje działanie bakteriobójcze. Zawarta w pestkach witamina B17 działa zapobiegawczo na choroby nowotworowe. W naszej ofercie znajdziesz jądra pestek moreli słodkie i gorzkie.

Wysoka jakość!

Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie oraz suszone naturalnie na słońcu, nie są genetycznie modyfikowane, produkowane naturalnie (bez konserwantów, wzmacniaczy smaku i chemii, bez pestycydów i nawozów sztucznych).

Ciekawostka: Plemię Hunza z Himalajów uchodzi za najbardziej długowieczny lud na ziemi – swoją dietę opierają na jądrach pestek moreli i oleju z nich wytwarzanym. Wiodą długie życie – dożywają w nieskazitelnym zdrowiu (zarówno fizycznym, jak i umysłowym) ponad stu lat. Pracują aktywnie do końca swych dni, a mężczyźni dziewięćdziesięcioletni zostają ojcami.

Słodkie pestki moreli zawierają kwas cyjanowodorowy, który może prowadzić do zatruć. Dlatego należy przestrzegać zalecanych ilości dziennego spożycia, która wynosi 2 pestki. Szczególną ostrożność zalecamy kobietom w ciąży. Przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.

Zastosowanie:

  • Idealny dodatek do dań śniadaniowych: owsianki, serka wiejskiego, musli, dżemu, naleśników z serem.
  • Jako osobna przekąska.

Opakowanie:

Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.

Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soi, selera, sezamu, SO2 i siarczyny, glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, jaj i laktozy.

Zamówienie: JĄDRA PESTKI MORELI - MIGDAŁY SŁODKIE

Kliknij aby złożyć zamówienie